Ce materii sunt la liceu?

Daca îţi alegi profilul real, în clasele a IX-a si a X-a, la Matematică-informatică şi la Ştiinţele naturii sunt săptămânal 4 de Matematică, 3 de Fizică, 2 de Chimie, 2 de Biologie, 1 de Informatică, 2 de Tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC), 4 de Limba română, 4 de limbi străine moderne, 1 de Istorie, 1 de Geografie, 1 de Religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte – Muzică, Desen.

La uman, la profilele Filologie şi Ştiinţe sociale, sunt 4 ore de Limba română, 1 de Latină, 6 de limbi străine moderne, 2 de Istorie, 2 de Geografie, 2 de socio-umane, 1 de Religie sau Istoria religiilor, 2 de arte – Muzică, D, 2 de Matematică, 2 de Fizică, 1 de Chimie, 1 de Biologie şi 2 de TIC.

În clasele a XI-a şi a XII-a, la profilul Matematică-informatică, numărul de ore de Limba română va scădea cu o oră, la fel se va întâmpla şi cu Biologia şi Chimia, iar artele şi TIC dispar complet din orar. În schimb va creşte numărul de ore de Informatică (la 4 pe săptămână) şi apare un număr de 4 până la 6 ore de curriculum la decizia şcolii, cel mai probabil pe zona de Real.

În cazul profilului Ştiinţele naturii, numărul de ore de Chimie şi Biologie se păstrează în clasele XI-XII, ba chiar va creşte. Dispar complet din orar artele şi TIC, iar numărul de ore de Limba română şi Matematică va scădea cu o oră.

La Filologie vor fi 20 de ore de Uman pe săptămână, fără opţionale. Apare o materie nouă: Literatura universală. Se va păstra o oră de Educaţie artistică pe săptămână, în timp ce Matematica şi Informatica dispar complet. Va fi o singură oră de ştiinţe şi una de TIC.

La Ştiinţe sociale, nu se va face Literatură universală, însă, se va mări numărul de ore de Istorie şi se vor face studii sociale. Vor fi 2 ore de Matematica pe săptămână şi 2 de TIC. Celelalte materii de real sunt însă complet absente.

La toate cele patru profile, programa prevede doar o oră de Educaţie fizică pe săptămână.

3 gânduri despre &8222;Ce materii sunt la liceu?&8221;

  1. Buna ziua, pentru Clasele a XI -XII a pe profil Stiintele naturii , se mai face fizica ?
    Si daca se face cate ore raman ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s